De voordelen van biologisch koken volgens chef-kok Edwin Sander

Edwin Sander

Chef-kok Edwin Sander is succesvol chef-kok en oprichter van ‘Food Creativ’. Deze onderneming staat voor een innovatieve benadering van creatief, gezond en eerlijk voedsel. De redactie van vankokennaarkoken.nl vroeg de ambitieuze kok waarom hij voor biologische producten van Ekoland kiest.

Creatief met biologisch

“Het voordeel van biologische voeding is vooral dat er minder sporen van bestrijdingsmiddelen aanwezig zijn. Daarnaast bieden de verschillende, natuurlijke vormen van ingrediënten de mogelijkheid om gerechten creatiever te presenteren. De natuur heeft haar best gedaan, door tijd, energie en voeding te geven aan deze ingrediënten. Het enige wat ik hoef te doen, is dit te respecteren en in mijn voordeel te laten werken.”

Edwin Sander en Ekoland

De chef-kok wil met zijn gerechten zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Voor hem betekent dit concreet dat hij zoveel mogelijk met streekgebonden en biologische producten werkt. De producten van Ekoland passen daar perfect bij: “Ik koop graag producten bij Ekoland, omdat ik in het produceren van natuurlijk voedsel geloof. Dit is beter voor mens, dier en milieu. De producten en de werkwijze van Ekoland sluiten aan bij mijn visie op gezond en eerlijk voedsel. Ik kies er bewust voor om mijn gasten de ingrediënten op een natuurlijke manier te laten beleven, omdat ik dat zelf ook prettig en lekker vind.”

Gasten verwennen

Edwin vindt dat restaurants moeten inspringen op de vraag van de gast naar biologisch: “Gasten verwennen met biologische ingrediënten is iets wat vanzelfsprekend moet zijn. Uw gasten verdienen het beste!”

Deel dit verhaal:

Voordeel 3
Ekoland gaat al meer dan dertig jaar met hart en ziel voor biologisch
3
Voordeel 3
Ekoland gaat al meer dan dertig jaar met hart en ziel voor biologisch

Ekoland profiteert van meer dan dertig jaar ervaring in biologisch bij moederbedrijf Natudis. Dit betekent dat u mag rekenen op een uitgebreid netwerk in biologisch. Kennis van zaken, een biologisch netwerk en transparantie in herkomst van producten zijn vanzelfsprekend bij ons.

Bekijk alle 3 voordelen