Video: 100% Biologisch restaurant de Hooge Heerlijckheid werkt mee om de wereld te veranderen

Karin en Jeroen de Klerk zijn sinds februari 2003 de trotse eigenaars van het restaurant de Hooge Heerlijckheid. Het Amerongse restaurant is als eerste in Nederland 100% biologisch gecertificeerd volgens het EKO-Keurmerk. Dit betekent dat de Hooge Heerlijckheid haar gerechten uitsluitend bereidt met biologische producten.

Biologisch vanaf de basis

Jeroen is verantwoordelijk voor de keuken. “Het leukste aan een biologisch restaurant is dat de gerechten echt bereid worden vanaf de basis. De jager komt bijvoorbeeld een ree brengen en dan halen we zelf het vlees uit elkaar”, aldus Jeroen.

Het EKO-Keurmerk

Hoe begonnen Karin en Jeroen hiermee? De Hooge Heerlijckheid werd allereerst een E-nummervrij restaurant. Vanuit dit uitgangspunt streefde het biologische restaurant naar het EKO-Keurmerk. Karin vertelt: “Om te laten zien aan onze klanten dat wij het echt menen, kiezen wij voor 100% biologisch. Zoals de wereld nu in elkaar zit, moeten er dingen gaan veranderen. Daar willen wij aan meewerken.”

Biologisch restaurant op weg naar een betere wereld

Als u zeker weet waar uw producten vandaan komen, geeft dat een goed gevoel. U kunt daardoor namelijk meer aan gasten vertellen over de gerechten en producten. Meer informatie over uw gerechten levert enthousiaste reacties op volgens Karin. “Deze reacties en het meewerken aan een betere wereld zijn het meer dan waard om er tijd in te steken.”

100% natuurlijk

Jeroen adviseert aan iedereen om zelf een eerlijk stukje vlees te kopen bij de kleinere ondernemer. “Dan wordt men vanzelf enthousiast gemaakt. Zo zijn wij ook gegroeid en daar werden wij 100% enthousiast, blij en biologisch van.”

Deel dit verhaal:

Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord
1
Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord

Ekoland biedt de brede, biologische basis voor ieder restaurant. Het uitgebreide assortiment bestaat uit onder andere peulvruchten, noten en granen. Kortom, een onmisbare aanvulling op uw leveranciers voor vlees, vis en groenten. Zo gaan we samen voor de volwaardige honderd procent biologisch.

Bekijk alle 3 voordelen