EKO-keurmerk als onderscheidende factor

Biologisch trekt gasten aan

Horecaspecialist André Brouwer van Bionext is nauw betrokken bij de toekenning van het EKO-keurmerk voor restaurants. Hij vertelt waarom u zich met dit keurmerk kunt onderscheiden naar uw gasten toe:

“Het EKO-keurmerk maakt in één oogopslag duidelijk dat biologische restaurants onderscheidend bezig zijn. Het is hét bewijs van de biologische belofte aan uw gasten. Bovendien helpt het keurmerk u verbeterdoelen te stellen en bijbehorende eisen ook bij leveranciers aan te kaarten. Wij gaan voor eerlijker, gezonder en beter voor mens, natuur en milieu. Zo tillen we gezamenlijk de voedingsindustrie naar een nog hoger niveau.”

Hoe krijgt u het EKO-keurmerk?

Het EKO-keurmerk kunt u eenvoudig aanvragen bij Stichting EKO-keurmerk. Het eerste beoordelingspunt is de hoeveelheid biologische inkoop. Hierbij wordt gekeken naar diverse productgroepen, dus dit gaat verder dan alleen biologisch vlees of groenten. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een checklist met circa dertig punten die ze zelf invullen. Die punten gaan bijvoorbeeld over kleding, schoonmaakmiddelen, groene energie enzovoort. Brouwer: “Ieder jaar verwachten we dat gecertificeerde restaurants minimaal twee verbeterdoelen uit die checklist realiseren.”

Kortom, met het EKO-keurmerk bewijst u aan gasten dat u bewust kiest voor biologisch en hierin blijft innoveren. Een stevige, eerlijke basis voor onvergetelijke, verantwoorde culinaire ervaringen in uw restaurant!

Verschil EKO- en Europees biologisch keurmerk

Het EKO-keurmerk horeca laat zien of een restaurant aantoonbaar voor biologisch kiest. Het Europees biologisch keurmerk vinden we terug op biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd. Deze moeten namelijk voldoen aan de EU-regels voor biologische landbouw.

Deel dit verhaal:

Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord
1
Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord

Ekoland biedt de brede, biologische basis voor ieder restaurant. Het uitgebreide assortiment bestaat uit onder andere peulvruchten, noten en granen. Kortom, een onmisbare aanvulling op uw leveranciers voor vlees, vis en groenten. Zo gaan we samen voor de volwaardige honderd procent biologisch.

Bekijk alle 3 voordelen