Ekoland bij de EKO-Netwerklunch op 6 november

Op 6 november 2017 vindt de EKO-netwerklunch plaats in de Wasvenboerderij te Eindhoven. Ekoland zal hierbij aanwezig zijn bij de EKO-lunch, waar cateraars, chefs en restaurateurs samenkomen om van een volledige biologische lunch te genieten.

Inspiratie voor eigen horeacabedrijf

Tijdens de EKO-Netwerklunch zullen André Brouwer (stichting EKO-keurmerk) en Alfred van Kempen (Wasvenboerderij) meer vertellen over marktkansen voor biologisch in de horeca/catering en over de praktijk van het komen tot een EKO-gecertificeerd restaurant. Hier kunnen horecaprofessionals elkaar ontmoeten en inspireren. Ook krijgen de deelnemers allerlei kennis en tips aangereikt voor verdere verduurzaming van hun eigen horecabedrijf.

Wasvenboerderij en EKO

Ook dit najaar is er weer gekozen voor een duurzame locatie, welke bezig is om EKO-gecertificeerd te worden. Anno 2017 kiest 25% van de horecabezoekers bij voorkeur voor een restaurant met een duurzaamheidskeurmerk (bron: Horecava 2017).

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Klik dan hier om meer over het EKO-keurmerk te lezen. In 2015 mocht deze locatie al het Zilveren Duurzaamheidskeurmerk in ontvangst nemen. De Wasvenboerderij bestaat uit een winkel, bakkerij, koffiebranderij en een gasterij.

De boerderij is gelegen in een gerestaureerde boerderij midden in het groendomein Wasven. Op deze locatie wisselt de menukaart gedurende het seizoen en staat zorg centraal. Eén van de pijlers van EKO is dat werkgevers zich sociaal opstellen naar de medewerkers. Op ’t Wasven vindt dan ook doordeweeks een dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking plaats.

Meer weten? Of deelnemen? Aanmelden kan (alleen voor horecaprofessionals) via het digitale inschrijfformulier op de website van EKO-Keurmerk.

Deel dit verhaal:

Voordeel 2
Ekoland brengt de beste biologische kwaliteit naar uw restaurant
2
Voordeel 2
Ekoland brengt de beste biologische kwaliteit naar uw restaurant

Ekoland gelooft dat biologische voeding toegankelijk is voor iedereen. Zowel qua prijs als qua afstand. Onze producten komen dan ook voornamelijk uit Europa en hebben een scherpe prijs. Met volop informatie over biologisch, maken we deze bewuste keuze toegankelijk voor iedere foodprofessional.

Bekijk alle 3 voordelen