De meestgestelde vragen aan Ekoland

Wilco Diepeveen is een groot voorstander van een biologische kaart voor restaurants. Klanten zijn op zoek naar bewust en duurzaam eten. Daarom worden er ook steeds meer vragen gesteld over biologische producten. Diepeveen krijgt in zijn functie als accountmanager horeca ook regelmatig vragen. Hij geeft graag antwoord op de top 3 meestgestelde vragen aan de groothandel van de natuur.

1. Wat is biologisch?

“De meeste mensen weten wel dat biologische producten niet met chemische bestrijdingsmiddelen bespoten zijn, maar biologische voeding beschikt over meer kenmerken. Zo zijn biologische producten geteeld zonder kunstmest. Daarnaast worden er geen synthetische geur-, kleur en smaakstoffen toegevoegd. Alle producten van Ekoland zijn 100% biologisch. Dit doen we omdat wij geloven dat biologisch geteelde voeding niet alleen het beste smaakt, maar ook het beste is voor uw gasten.”

2. Waar komen de producten van Ekoland vandaan?

“Mensen zijn vaak benieuwd naar de herkomst van biologische producten. Wij weten precies waar onze ingrediënten vandaan komen. Daarom werken we zoveel mogelijk samen met leveranciers uit Europa. Daarbij doen we er alles aan om een langdurige relatie met boeren en telers op te bouwen.  Zo kunnen onze boeren en telers vertrouwen op een stabiele afzetmarkt en kunnen wij u altijd een goede kwaliteit bieden.”

3. Wat is het verhaal van Ekoland?

“Ekoland staat voor eerlijke, 100% biologische producten met een helder verhaal. Als huismerk van de natuur kiezen wij voor eenvoud en transparantie. Dat ziet u terug in herkenbare ingrediënten en korte, duidelijke omschrijvingen op de verpakkingen. Dus geen verbloemende termen als ambachtelijk en authentiek, maar gewoon smaakvolle producten.”

Deel dit verhaal:

Voordeel 3
Ekoland gaat al meer dan dertig jaar met hart en ziel voor biologisch
3
Voordeel 3
Ekoland gaat al meer dan dertig jaar met hart en ziel voor biologisch

Ekoland profiteert van meer dan dertig jaar ervaring in biologisch bij moederbedrijf Natudis. Dit betekent dat u mag rekenen op een uitgebreid netwerk in biologisch. Kennis van zaken, een biologisch netwerk en transparantie in herkomst van producten zijn vanzelfsprekend bij ons.

Bekijk alle 3 voordelen