Nieuw: Kokosolie van Ekoland!

Van trend naar basisproduct

Kokosolie heeft de afgelopen vijf jaar een flinke opmars gemaakt. Deze plantaardige olie krijgt in steeds meer professionele keukens een vaste plek en wordt veelzijdig gebruikt. Ekoland vult het biologische basisassortiment in met twee scherp geprijsde oliën.

Waarom handig?

Maar waarom is kokosolie nou zo geschikt? Doordat kokosolie uit 92% verzadigde vetzuren bestaat is de olie ongevoelig voor hitte en oxidatie. Hierdoor is kokosolie heel geschikt om in te bakken, te braden, te roerbakken en te frituren. En de kokosolie is geurloos, waardoor het geen kokossmaak afgeeft aan de producten.

Herkomst kokosolie

Ekoland kokosolie is afkomstig uit kokosnoten van kleine en goed gecoördineerde plantages op de Filipijnen en Sri Lanka. Met uiterste zorg wordt toegezien op het garanderen van aanvoer, de kwaliteitsaspecten en de controle op het biologische productieproces.

Oogsttijd

De kokosnoten worden alleen geoogst wanneer de noten twaalf maanden oud zijn. Ze zijn dan precies op het juiste rijpheidsniveau. Hierdoor worden er geen kokosnoten overgeslagen, maar worden ze altijd binnen 24 uur verwerkt tot kokosolie.

Ekoland kokosolie is verkrijgbaar in een grootverpakking van 1 en 2,5 liter.

Deel dit verhaal:

Voordeel 2
Ekoland brengt de beste biologische kwaliteit naar uw restaurant
2
Voordeel 2
Ekoland brengt de beste biologische kwaliteit naar uw restaurant

Ekoland gelooft dat biologische voeding toegankelijk is voor iedereen. Zowel qua prijs als qua afstand. Onze producten komen dan ook voornamelijk uit Europa en hebben een scherpe prijs. Met volop informatie over biologisch, maken we deze bewuste keuze toegankelijk voor iedere foodprofessional.

Bekijk alle 3 voordelen