In de schijnwerpers: Ekoland bulgur

Ekoland Bulgur

Ekoland biedt een breed assortiment aan biologische basisproducten voor de horecawereld. Bulgur is een graanproduct dat snel populairder wordt. Chef-kok Jaap Sloof werkt ook graag met deze lekkernij uit het Midden-Oosten. Daarom staat Ekoland Bulgur in de schijnwerpers!

Wat is Bulgur?

De Bulgur van Ekoland is gemaakt van harde durum tarwe uit Turkije en heeft een hazelnootachtige smaak. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen en gebroken. Dit graanproduct is een goed alternatief voor rijst, pasta en aardappels. Bulgur is gemakkelijk te bereiden en geeft de mogelijkheid om continu in gerechten te variëren.

Invloeden uit het Midden-Oosten

Oorspronkelijk komt Bulgur uit het Midden-Oosten. Dit smakelijke product is vast onderdeel van de Arabische, Turkse, Indiase en mediterrane keuken. Deze tarwe van het oosten is enorm veelzijdig en zit boordevol eiwitten en koolhydraten. Deze droogkokende korrels voelen zich thuis bij zowel het ontbijt en lunch als het diner.

Smaakvol gerecht

Ekoland Bulgur kan zowel koud als warm gegeten worden. Bekende gerechten met deze rijstvervanger zijn pilav en tabouleh, maar het geeft ook koude salades met feta of gegrilde groenten een extra bite. Zo is Bulgur hét smaakvolle basis-ingrediënt voor verrassende gerechten.

Deel dit verhaal:

Voordeel 3
Ekoland gaat al meer dan dertig jaar met hart en ziel voor biologisch
3
Voordeel 3
Ekoland gaat al meer dan dertig jaar met hart en ziel voor biologisch

Ekoland profiteert van meer dan dertig jaar ervaring in biologisch bij moederbedrijf Natudis. Dit betekent dat u mag rekenen op een uitgebreid netwerk in biologisch. Kennis van zaken, een biologisch netwerk en transparantie in herkomst van producten zijn vanzelfsprekend bij ons.

Bekijk alle 3 voordelen