Tien biologische tips van de experts

1. Vaste gasten, brengen nieuwe gasten

Het verhaal dat u vertelt over biologisch eten, geven gasten door aan vrienden en familie. U hoeft geen reclame te maken, het gaat bijna vanzelf.
Karin de Klerk, mede-eigenaar en gastvrouw van Restaurant de Hooge Heerlijckheid.

2. Daag uw team uit

Puur en eerlijk eten herovert de harten van restaurantgasten en biologisch past daar perfect bij. Daag uw team uit om halffabricaten en pakjes te vervangen voor échte producten.
Jeroen de Klerk, mede-eigenaar en chef-kok van Restaurant de Hooge Heerlijckheid.

3. Meer gasten bedienen

Kiest u voor biologisch? Dan bent u gasten met een voedselintolerantie automatisch beter van dienst, omdat u weet wat er in gerechten zit. Voor deze doelgroep is dat heel waardevol.
– Karin de Klerk.

4. Mensen kiezen voor biologisch

Dankzij onze biologische keuken zijn wij een Green Key locatie. Dat geeft bij veel (overheids)organisaties de doorslag om bij ons te komen voor vergaderingen en andere activiteiten.
Sander te Winkel, commercieel directeur van Landgoed Rhederoord.

5. Kies voor eerlijk

Biologische leveranciers werken hard om het Skal-certificaat te halen, daar willen ze geen risico’s mee lopen. U kunt erop rekenen dat er niet gesjoemeld is met de producten die u bij hen inkoopt.
– Jeroen van Deursen, chef-kok van restaurant Landgoed Rhederoord.

6. Grijp commerciële kansen

Biologisch verdient u terug als u het opneemt in uw volledige bedrijf. Kijk goed naar prijzen en processen. Denk dan vooral aan derving en het feit dat u van biologisch vlees minder nodig hebt dan niet-biologisch vlees.
– Een gezamenlijke tip van Sander te Winkel en Jeroen van Deursen.

7. Selecteer leveranciers die uw ambities onderschrijven

Kies voor leveranciers die u helpen bij het verkrijgen van het EKO-keurmerk Horeca. Zo kunt u hen altijd wijzen en controleren op zaken die voor u van belang zijn. Dit maakt uw duurzaamheidsclaim geloofwaardig voor uw gasten.
André Brouwer, horecaspecialist bij Bionext.

8. Bundel de krachten

Door met biologische restaurants in heel Nederland de krachten te bundelen, kunnen mensen letterlijk een biologische en culinaire reis maken. Dat kan bijvoorbeeld met de Puur! uit eten cadeaubon.
Jeannette van Mullem, oprichter van puuruiteten.nl.

9. Betrek de bediening bij uw keuze

Zorg dat de bediening perfect kan uitleggen waarom u voor biologisch kiest en wat dit inhoudt. Zo kunnen ze gasten meenemen in uw keuze en een geweldig etentje bezorgen.
André Brouwer

10. Begin met biologisch

Veel restaurants die beginnen met biologisch krijgen gaandeweg de smaak te pakken. Ze dagen zichzelf steeds weer uit om nog een stapje verder te gaan. Daar zijn André Brouwer en Jeannette van Mullem het over eens.

Deel dit verhaal:

Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord
1
Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord

Ekoland biedt de brede, biologische basis voor ieder restaurant. Het uitgebreide assortiment bestaat uit onder andere peulvruchten, noten en granen. Kortom, een onmisbare aanvulling op uw leveranciers voor vlees, vis en groenten. Zo gaan we samen voor de volwaardige honderd procent biologisch.

Bekijk alle 3 voordelen