Video: Hoe presenteert u biologisch aan uw gasten?

Edwin van den Oever is eigenaar van restaurant Het Oude Politiebureau in Ede. Het restaurant profileert zich als smaakvol, stijlvol en eigentijds. In deze video vertelt hij over het belang van biologisch, de presentatie naar gasten toe en zijn manieren om duurzamer en verantwoord te koken.

Ontwikkeling van biologisch

Biologisch koken is steeds meer in ontwikkeling. De horeca heeft daarin ook een voorbeeldfunctie richting de consument. Van den Oever is blij dat er steeds meer keus is in biologische producten: “Bij biologisch denken gasten in eerste instantie misschien aan vers, maar zeker ook de droogwaren moeten niet vergeten worden, zoals kruiden, pasta’s en deegsoorten.”

Communiceer aan tafel

“Gasten willen graag weten waar de producten vandaan komen en ik vind het een meerwaarde om dat zelf aan tafel te kunnen vertellen.” Edwin vindt ook dat wanneer u bij de aankoop let op kwaliteit en duurzaamheid van de producten, uw borden uiteindelijk beter zijn. En dat proeven gasten!

Duurzaam werken

Edwin vindt dat duurzaam werken verder gaat dan het inkopen van biologische producten. Zo gebruiken zijn koks producten uit de regio om hun gerechten te bereiden en zijn ze heel bewust bezig met afvalverweking. Het doel is om zoveel mogelijk van de producten te gebruiken, zodat er weinig weggegooid wordt. Edwin is enthousiast: “Ik zie dat ze daar nog creatiever van worden. Dat verdienen deze zorgvuldig ontwikkelde producten zeker.”

Deel dit verhaal:

Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord
1
Voordeel 1
Compleet biologisch gevuld restaurantbord

Ekoland biedt de brede, biologische basis voor ieder restaurant. Het uitgebreide assortiment bestaat uit onder andere peulvruchten, noten en granen. Kortom, een onmisbare aanvulling op uw leveranciers voor vlees, vis en groenten. Zo gaan we samen voor de volwaardige honderd procent biologisch.

Bekijk alle 3 voordelen