Wat doen vergelijkingssites met biologisch?

Consumenten gebruiken steeds vaker vergelijkingssites om het ideale restaurant te vinden. Maar wat doen vergelijkingssites met biologisch? De redactie van vankokennaarkoken.nl zocht het voor u uit!

Biologisch niet prominent aanwezig

Uit onderzoek van Bionext blijkt dat de vraag naar biologisch groeit met 40 procent. Bijna alle grote vergelijkingssites lijken de vraag van gasten naar biologische restaurants niet op te merken. Zo is het geen zoekterm en bevat de beschrijving van restaurants op Restaurantgids, Dinnersite en Couverts geen aanwijzingen dat er gekookt wordt met biologische producten. Een gemiste kans! Positieve uitzondering is de website van Iens. Hier vinden bezoekers de categorie ‘Biologisch’. Zo selecteren bezoekers eenvoudig een biologisch restaurant voor een heerlijk avondje weg. Puuruiteten.nl biedt daarnaast een culinaire gids en promoot eerlijk eten in restaurants.

Onderscheidende factor

Op vergelijkingssites kunnen consumenten dus nog niet makkelijk zien welk restaurant biologisch is. Maar voor restaurants die biologisch koken, is dit wel een belangrijke onderscheidende factor! Let daarom goed op wat in de beschrijving van uw restaurant staat. En zorg waar mogelijk dat uw onderscheidende biologische aanpak duidelijk naar voren komt.

Kortom: communiceer over biologisch!

Deel dit verhaal:

Voordeel 2
Ekoland brengt de beste biologische kwaliteit naar uw restaurant
2
Voordeel 2
Ekoland brengt de beste biologische kwaliteit naar uw restaurant

Ekoland gelooft dat biologische voeding toegankelijk is voor iedereen. Zowel qua prijs als qua afstand. Onze producten komen dan ook voornamelijk uit Europa en hebben een scherpe prijs. Met volop informatie over biologisch, maken we deze bewuste keuze toegankelijk voor iedere foodprofessional.

Bekijk alle 3 voordelen